Τηλέφωνο: +30.22310.42507

Η ρυθμική γυμναστική δομεί το σώμα αλλά και την ψυχή του παιδιού συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση και διατήρηση της ψυχοσωματικής και διανοητικής υγείας.  

 

Στις μικρές ηλικίες  μεγάλο ρόλο παίζει το παιχνίδι, με το οποίο το παιδί  μαθαίνει τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Μέσα λοιπόν από τον αυτοσχεδιασμό που του προσφέρει η ομαδική δραστηριότητα γυμνάζεται, φαντάζεται και δημιουργεί. Έτσι, καλλιεργεί το πνεύμα του, την ευστροφία του και την κριτική του ικανότητα ενώ αποβάλλει  δισταγμούς, ανασφάλειες και φοβίες. Ενισχύεται  με τον τρόπο αυτό,  η αυτοπεποίθηση του και τονώνεται το αίσθημα ασφαλείας αποκτώντας έτσι  ψυχική και σωματική δύναμη, κατάλληλα  εφόδια για το μέλλον.

 

Ακόμη είναι ένας τρόπος ανάπτυξης της συλλογικότητας και της ομαδικότητας, αρετές πολύτιμες για τη ολοκλήρωση της προσωπικότητας του. Το παιδί λοιπόν μαθαίνει μέσα από το παιχνίδι και την άσκηση να μοιράζεται, να συναγωνίζεται και ταυτόχρονα ν’ αθλείται και να ψυχαγωγείται.

 

Συμπερασματικά, η ρυθμικοκινητική  αγωγή είναι μια παιδαγωγική μέθοδος που μπορεί να βοηθήσει στο να πλάσουμε ανθρώπους με ελεύθερα σώματα και αποτελεί ένα δημιουργικό τρόπο εκτόνωσης, εκγύμνασης και δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά των σύγχρονων αστικών πόλεων, τα παιδιά μας…

 

ΝΑΤΑΣΣΑ ΛΑΠΠΑ ΠΑΣΠΑΛΗ

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Ζήστε το μαζί μας!!!

 Στόχος μας ειναι να αναπτύξουμε την παιδεία, την κοινωνικοποίηση, τον πνευματικό κόσμο, τον αυτοσχεδιασμό και την ελευθερία έκφρασης των παιδιών. Επιπρόσθετα θελουμε να ενισχύσουμε την καλλιτεχνική φύση, βοηθώντας στη σωματική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ψυχική καλλιέργεια.

Περισσότερα...

Που θα μας βρείτε

Ώρες Λειτουργίας

Δευτερα
5 MΜ - 10 ΜΜ
Τριτη
4 MΜ - 10 ΜΜ
Τεταρτη
5 MΜ - 10 ΜΜ
Πεμπτη
4 MΜ - 10 ΜΜ
Παρασκευη
5 MΜ - 10 ΜΜ
Σαββατο
10 ΠΜ - 2 ΜΜ
Κυριακη
Κλειστα

Από το Γυμναστήριο