Τηλέφωνο: +30.22310.42507

Ο Σύγχρονος χορός είναι παράλληλα και ένα ανοιχτό πεδίο έρευνας, διεύρυνσης και εξέλιξης της αντίληψης, της κινητικής νοημοσύνης, της προσωπικότητας.

Ο Σύγχρονος χορός είναι ένα όνομα που δόθηκε στο σύνολο των διαφόρων χορευτικών φορμών του 20ού αιώνα. Αποτελείται από διάφορα συστήματα και μεθόδους τα οποία εξελίχθηκαν από το Μοντέρνο και Μεταμοντέρνο χορό.

Η τεχνική release, η οποία διδάσκεται θα μπορούσε ίσως ακριβέστερα να χαρακτηρισθεί ως μια αντιτεχνική. Δεν είναι ένα κωδικοποιημένο σύστημα, δεν έχει βηματολόγιο. Έχει κάποιες θεμελιώδεις αρχές, οι οποίες εφαρμόζονται τόσο σε δανεισμένα κινητικά μοτίβα από άλλα συστήματα, όπως για παράδειγμα το σύστημα του Limone, όσο και στην καθημερινή προσωπική κίνηση.

Η τεχνική release εστιάζει την προσοχή της στην έλλειψη της έντασης και χρησιμοποιεί την αναπνοή και το momentum για να διευκολύνει την κίνηση αντί της χρήσης καθαρής μυϊκής δύναμης. Χρησιμοποιείται, δηλαδή η ενέργεια της προηγούμενης κίνησης για να οδηγήσει στην επόμενη, εξασφαλίζοντας έτσι την ύπαρξη της ελάχιστης μυϊκής έντασης που απαιτείται για την πραγματοποίησή της. Αυτό που μαθαίνει κάποιος είναι να διαχειρίζεται σωστά αυτήν την ενέργεια και να είναι σε θέση να επιλέξει προς τα πού θα τη διοχετεύσει.

Μία ακόμη βασική αρχή της είναι η χρήση των φυσικών καναλιών κίνησης του σώματος και η προσέγγιση με αυτόν τον τρόπο της χορευτικής κίνησης. Το σώμα αποδομείται και το κάθε μέλος μπορεί να κινηθεί χωριστά από το άλλο. Για την πραγμάτωση οποιασδήποτε κίνησης οδηγεί κάθε φορά διαφορετικό μέλος. Η ακολουθία των υπολοίπων μελών στηρίζεται στη φυσιολογική μηχανική του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο φτάνουμε σε μια βαθύτερη γνώση του σώματος μας και συνειδητοποιούμε την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητά του.

Ζήστε το μαζί μας!!!

 Στόχος μας ειναι να αναπτύξουμε την παιδεία, την κοινωνικοποίηση, τον πνευματικό κόσμο, τον αυτοσχεδιασμό και την ελευθερία έκφρασης των παιδιών. Επιπρόσθετα θελουμε να ενισχύσουμε την καλλιτεχνική φύση, βοηθώντας στη σωματική ανάπτυξη και συμβάλλοντας στην ψυχική καλλιέργεια.

Περισσότερα...

Που θα μας βρείτε

Ώρες Λειτουργίας

Δευτερα
5 MΜ - 10 ΜΜ
Τριτη
4 MΜ - 10 ΜΜ
Τεταρτη
5 MΜ - 10 ΜΜ
Πεμπτη
4 MΜ - 10 ΜΜ
Παρασκευη
5 MΜ - 10 ΜΜ
Σαββατο
10 ΠΜ - 2 ΜΜ
Κυριακη
Κλειστα

Από το Γυμναστήριο